Krajem oktobra 24. “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru

U Zaječaru će od 24. oktobra do 3. novembra biti održani “Dani Zorana Radmilovića“, pozorišni festival koji se 24. godinu za redom održava u čast barda jugoslovenskog i srpskog glumišta – Zorana Radmilovića.

Ove godine “Zoranovi dani” traju čak 11 dana, a pozorišna publika videće, pored predstava grada domaćina, i ansamble pozorišta iz Beograda (Narodno pozorište, Beogradsko dramsko, Pozoriše „Duško Radović“, Atelje 212), Kraljeva, Šapca, Kragujevca, Virovitice i Banja Luke. U zaječarskom teatru koje nosi Radmilovićevo ime, u pripremi su „Skupljači perja“,  Aleksandra Saše Petrovića u režiji Darka Štetina, koji će otvoriti festival.

“Uveren sam da će festival biti vrednovan na pravi način kako kod publike, tako i kod pozorišne kritike. Tim više jer se samo po sebi nametnulo, kroz godine trajanja, da je ova pozorišna smotra prerasla u festival glumačkih ostvarenja. Međunarodni karakter pokazuje koliko nam je važna kulturna razmena jer Dani i na ovaj način dobijaju dimenziju više. Mislim da je ovogodišnji selektor, Saša Latinović uradio dobar posao“, kaže Vladan Cerović, direktor festivala i upravnik zaječarskog pozorišta “Zoran Radmilović”.

Cena kompleta karata za svih 11 večeri festivala je 3.900 dinara, a pojedinačna karta je 500 dinara.
 


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *