Predavanja o poljoprivredi u Zaječaru

U Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru, danas su počela predavanja u okviru projekta “Unapređenje poljoprivredne proizvodnje Timočkog regiona zasnovane na diverzifikaciji poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatnom vrednošću i robnom markiom kvaliteta”.
 
Predavači su profesori Poljoprivredbnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji i realizuje ovaj projekat, a korisnici projekta i učesnici predavanja su: Poljoprivredne stručne službe iz Zaječara i Negotina, poljoprivredni proizvođači i farmeri, zadruge i kooperanti, mala i srednja privredna preduzeća, turističke organizacije i seoska domaćinstva uključena u eko turizam.
 
Projekat je finansiran od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, a poljoprivredna stručna služba Agroznanje Zaječar, naredno predavanje u okviru ovog projekta organizovaće u petak 9. oktobra, takođe u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru. Tada će predavanja biti na temu Potencijala i prerade mleka, Prerade i zimovanja pčela, Tehnološkim svojstvima voća, povrća i lekovitog bilja i upravljanjem otpada u poljoprivredi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *