“Srpski legat” sutra otvara izložbu “Naj@Zaječar”

Fondacija “Srpski legat” Vas poziva na otvaranje prve od izložbi “Naj@Srbija” pod nazivom “Naj@Zaječar”, u petak, 2. oktobra u 11 časova na glavnom gradskom trgu u Zaječaru.

Na otvaranju četvrtog Međunarodnog sajma “Zdravo – Domaće – Prirodno“ i regionalnom skupu gde će prisustvovati više od 35 Privrednih komora Srbije, Hrvatske , Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovačke, Bugarske, Rumunije i drugih zemalja, “Srpski legat” će svečano otvoriti izložbu “Naj@Zaječar”, a kasnije na skupu regionalnih komora održati prezentaciju fondacije i aktivnosti usmerenih na motivaciju lokalnih zajednica na očuvanje svoje baštine i promovisanje ne samo svojih istorijskih, kulturnih i tradicionalnih vrednosti nego i privrednih resursa i potencijala kroz prizmu “šta je bilo, šta jeste i šta može da bude”.

Fondacija “Srpski legat” osnovana je sa ciljem da svojim delovanjem čuva istorijsko nasleđe, tradiciju i kulturu Srbije. Želimo da sadašnje i buduće generacije stalno podsećamo na lepe i svetle trenutke naše istorije i zaveštanja koja su nam ostavili preci. Poznavati svoje korene, imati svest o vrednostima, nalaziti uzore i inspiraciju u delima prethodnih pokolenja, put je ka obnovi poljuljanog dostojanstva i vere da svaki čovek, čvrsto oslonjen na nasleđe, može dati  svoj doprinos dobrobiti zajednice.

Izložbama koje za temu imaju nasleđe gradova Srbije dali smo naziv „Naj@” na koji će se nadovezivati ime grada koji predstavljamo. U ovoj vizuelnoj „elektronskoj pošti”, koju ćemo razmenjivati širom Srbije, predstavljamo ključne istorijske događaje, ličnosti, kulturna i prirodna dobra, običaje, industrijsko nasleđe, legende i sve ono što jedan grad čini vrednim i posebnim.

Verujući da će „Naj@” izložba biti sveobuhvatna beležnica blaga kojim se kao nacija ponosimo, “Srpski legat” radi i na drugim projektima koji promovišu kulturno i istorijsko nasleđe Srbije, u želji da ono bude ne samo oslonac za budućnost nego i njena inspiracija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *