Radnici Zlatare Majdanpek dobili 5 zaostalih zarada u zlatu (VIDEO)

Radnici Zlatare Majdanpek, nedavno su zaostalih 5 zarada primili u zlatu. Javnost je o tome obaveštena iz pisma koje je medijima juče poslala, navodno radnica Zlatare, Milena Vodanović, a u kome je, prema rečima zaposlenih u Zlatari, izneseno niz neistina, počev od činjenice da se niko od 315 radnika ne zove tako. Sindikat i poslovodstvo veruju da iza ovog pisma stoji neko ko ne želi da  Zlatara Majdanpek bude privatizovana u oktobru.
 
Radnici Zlatare Majdanpek rekli su nam da je isplata zarada u zlatu njihova inicijativa i da je od 315 radnika, saglasnost potpisalo njih 314. Veoma su zadovoljni postignutim rešenjem jer je to bio jedini način da namire svoja potraživanja i reše nagomilane egzistencijalne probleme.
 
Ovakav način isplate, rezultat je dugih pregovora sindikata i poslovodstva, a svi radnici su dobili identične zlatnike, gramaže  u zavisnosti od visine zarade koja im je dugovana.
 
Prosečna plata u Zlatari Majdanpek je oko 25 hiljada dinara, a radnicima je neisplaćeno 5 zarada, a ne 10, kako se navodi u pismu koje je prosledjeno medijima. 
 
Privatizacija Zlatare Majdanpek zakazana je za 14. oktobar.  Ako se tada ne proda, Zlatara će automatski otići u stečaj, jer 31. oktobra prestaje državna zaštita preduzeća i na naplatu će doći sva potraživanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *