Aktivnosti Crvenog krsta Negotin

Crveni krst Negotin počeo je distribuciju humanitarne pomoći po seoskim mesnim zajednicama. Humanitarna pomoć je obezbeđena iz programa pomoći koji Vlada Republike Srbije daje najugroženijim opštinama u Srbiji, gde je svrstana i negotinska opština. Ove godine Crveni krst je obezbedio 450 paketa hrane sa najosnovnijim životnim namirnicama, 450 paketa higijene i 450 vreća od po 10 kg brašna.

Svakoj ugroženoj porodici sa spiska namenjeni su po paket hrane, higijene i 10 kg brašna, a porodice sa 5, 6 i više članova domaćinstva, dobijaće duple pakete. Raspodela se vrši po kriterijumi koji su dobijeni od Crvenog krsta Srbije, i na osnovu spiskova koje su dostavile komisije mesnih zajednica.

Predstavnici Crvenog krsta Negotin svakodnevno su na terenu po seoskim mesnim zajednicama gde dele humanitarnu pomoć i neće prestati sa raspodelom dok ne podele svih 450 kompleta paketa kojima raspolažu.

Početkom septembra 2015. godine Crveni krst Negotin je uključen i u DREF OPERACIJU MDRRSO11-MIGRANTI. Uz podršku Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, aktivisti negotinske humanitarne organizacije delili su artikle pomoći migrantima koje su ove organizacije donirale. Crveni krst Negotin svakodnevno dežura, deli humanitarnu pomoć migrantima, rasknjižava i dnevno dostavlja izveštaje Crvenom krstu Srbije o količinama izvršene distribucije, a oni prosleđuju donatoru, radi pravdanja postojećih i planiranja novih količina humanitarne pomoći.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *