Lena Stamenković iz Zaječara na Dečjoj pesmi Evrovizije

Radio-televizija Srbije odlučila je da Srbiju na ovogodišnjoj Dečjoj pesmi Evrovizije u Bugarskoj predstavlja jedanaestogodišnja Lena Stamenković, kompozicijom „Lenina pesma“.
 
Lena još kao beba pokazuje interesovanje za muziku. Muzičku školu je upisala 2012. godine. Sada je četvrti razred, svira klavir i peva u horu. Publiku osvaja šarmom, spontanošću i iskrenošću. Pored izuzetnog glasa i talenta, Lena prenosi pozitivnu energiju i u svaku pesmu unosi iskrene emocije. Publici u Srbiji poznata je kao učesnica dečjeg talent-šou programa, na kojem je osvojila četvrto mesto.
 
Uskoro će biti objavljena pesma kojom će Lena predstavljati Srbiju u Sofiji. Muziku za kompoziciju „Lenina pesma” napisala je Leontina Vukomanović, dok su tekst zajedno napisale Lena Stamenković i Leontina Vukomanović, aranžman potpisuje Dušan Alagić.
 
Ovogodišnja Dečja pesma Evrovizije održaće se 21. novembra 2015. godine u Bugarskoj, pod sloganom „Otkrij” („Discover”). Simbol Dečjeg Evrosonga ove godine je „tehnološki cvet” zasnovan na ideji maslačka koji je svako od nas kao dete makar jednom oduvao, kako su saopštili organizatori.
 
Osim Srbije, učešće je do sada potvrdilo još četrnaest zemalja – Albanija, Jermenija, Belorusija, Bugarska, BJR Makedonija, Gruzija, Italija, Irska, Malta, Crna Gora, Rusija, Slovenija, Holandija i Ukrajina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *