“Dan partnerstva” u Zaječaru

U utorak 22. septembra, sa poičetkom u 17 časova, u muzičkoj školi Stevan Mokranjac u Zaječaru, će biti održan “Dan partnerstva”. 
 
U Danu partnerstva će učestvovati Udruženje građana za pomoć osobama sa Daunovim sindromom RIME, muzička škola Stevan Mokranjac, osnovna škola Desanka Maksimović, Narodni muzej Zaječar, i Dom za LOMR Jabuka iz Jabuke.
 
Biće priređen nastup inkluzivnog hora sa deset pesama i recitovanje poezije u angažmanu odraslih osoba sa intelektualnim smetnjama i onih iz “zdrave populacije”.
 
Razlog susreta je početak priprema novih usluga u zajednici, gde bi Dom iz Jabuke bio partner i to na obuci za takozvano stanovanje uz podršku, ali i zagovaranje javnih manifestacija na Felix Romulijani, koje bi uključivale ove kategorije. 
 
Na kasnoantičkom lokalitetu Felix Romulijana oko 11 sati hor će održati probu, a sa Borom Dimitrijevićem će se razgovarati o zagovaranje pomenutih manifestacija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *