Demokrate osuđuju pominjanje “Kristalne noći”

Demokratska stranka oštro osuđuje pominjanje “Kristalne noći”, kao jednog istorijskog i društvenog događaja u ovakvom jednom kontekstu i poziva na odgovornost i jednog i drugog aktera ove priče (javne prepiske između Vujadina Miloševića i Dušana Vojvodića), pre svega iz pijeteta prema žrtvama i njihovim porodicama.

Nije važno ni ko je počeo ni kako se tumači “Kristalna noć”, jer postoji samo jedno tumačenje Kristalne noći, a ono je istorijsko.” istakla je na konferencij za novinare Dragana Rašic – zamenik predsednika GO DS-a Zajecar.

Odgovarajući na pitanja novinara, Miloš Stojadinović predsednik gradskog odbora DS-a u Zaječaru je rekao da Vujadin Milošević nije ni član ni aktivista Demokratske stranke, da je na mitingu Demokratske stranke u Beogradu govorio na poziv Demokratske stranke, u svojstvu glumca koji je otpušten zato što je izneo svoj stav koji je u suprotnosti sa stavom vladajuće većine u Zajecaru, a da je na mitingu u Zaječaru govorio na poziv Boška Ničića.

Odgovarajući na pitanje, da li će Vujadin Milošević nakon svega ponovo nastupati na mitinzima Demokratske stranke, Stojadinović je rekao da je to pitanje za Organizacioni odbor i sada već Izborni štab Demokratske stranke, ali da prema informacijama koje on ima – neće.

Dušan Vojvodić nije želeo da komentariše konferenciju za štampu Demokratske stranke i rekao da će sačekati da državni organi urade svoj posao, a o celom ovom slučaju sledeći put će se oglasiti novinarskim radom koji je u pripremi.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *