УНС: Казнити одговорног за претње сувласнику „За медије“ Душану Војводићу

УНС саопштење, 14. септембар 2015. године

 

 

УНС: Казнити одговорног за претње сувласнику „За медије“ Душану Војводићу
 

 

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због претњи које је активиста Демократске странке из Зајечара Вујадин Милошевић упутио сувласнику медијске куће „За медија“ Душану Војводићу на Фесјбуку и тражи од надлежних да утврде његову одговорност.
 

На свом Фејсбук профилу Милошевић је 11. септембра написао статус: “Данас ми је стигла тужба од самозваног новинара Душана Војводића. После 6.500.000 динара које му је ове године уплатио Саша Мирковић, од мене тражи 440.000 дин. за увреду части !!! Апсурд је у томе што је част појам за који је он чуо, али га на жалост не поседује!  Још један јуришник организоване банде зајечарских Топаловића!  Што би рекао Матија Бећковић: ЋЕРАЋЕМО СЕ !!!”, након чега је у коментару додао: „Јавно обећавам да ће ’кристална ноћ’ пасти дан после избора у Зајечару!“
 

„Пре три дана, преко друштвене мреже Фејсбук Вујадин Милошевић, присталица бившег градоначелника Зајечара Бошка Ничића и активиста ДС-а, јавно ми је обећао Кристалну ноћ првог дана након избора. Повод за претње је то што сам поднео тужбу суду против њега због увреда које ми је упутио у два Отворена писма. Да ли то значи да ако на следећим изборима победе Демократе, а на локалу Ничић и Милошевић, да мене, моју породицу и друге неподобне очекује исто оно што се догодило Јеврејима у Немачкој 9. октобра 1938. године?”, пита се Војводић.
 

УНС очекује од надлежних да спроведу и јавно саопште резулате истраге.
 

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Прес служба УНС-а

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *