Večeras premijera predstave o Mokranjcu u Negotinu

Premijera predstave “Mokranjac, čovek svoje umetnosti”, biće izvedena večeras na jubilarnim 50. “Mokranjčevim danima” od 20 sati, u Domu kulture u Negotinu.
 
Radi se o biografskom komadu, koji prikazuje značajne delove iz života našeg najvećeg muzičkog stvaraoca, ukomponovanog horskim pojanjem najpoznatijih dela Stevana Stojanovića Mokranjca. Predstavu je po tekstu Maje Čolović Vasić, režirao Saša Latinović, u zaječarskom pozorištu, a uloge su poverene: Predragu Grbiću kao Stevanu Mokranjcu, Seleni Ristić Vitomirović kao Mariji (Mici) Mokranjac, Sanji Nedeljković i Milošu Tanaskoviću. Učestvuju: Hor Lavirint iz Zaječara sa dirigenticom Željkom Aleksić, Gudački kvartet Škole za muzičke talente Ripieno iz Ćuprije, Fondacija Zoran Radmilović iz Zaječara.
 
Zaječarska premijera ove predstave je sutra, 14. septembra, u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, sa početkom u 20 sati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *