Premijera predstave “Mokranjac, čovek svoje umetnosti”

Premijera predstave “Mokranjac, čovek svoje umetnosti”, biće izvedena na jubilarnim 50. “Mokranjčevim danima”, u nedelju, 13. septembra, od 20 sati, u Domu kulture u Negotinu.

Radi se o biografskom komadu, koji prikazuje značajne delove iz života našeg najvećeg muzičkog stvaraoca, ukomponovanog horskim pojanjem najpoznatijih dela Stevana Stojanovića Mokranjca. Predstavu je po tekstu Maje Čolović Vasić, režirao Saša Latinović, u zaječarskom pozorištu, a uloge su poverene: Predragu Grbiću kao Stevanu Mokranjcu, Seleni Ristić Vitomirović kao Mariji (Mici) Mokranjac, Sanji Nedeljković i Milošu Tanaskoviću. Učestvuju: Hor Lavirint iz Zaječara sa dirigenticom Željkom Aleksić, Gudački kvartet Škole za muzičke talente Ripieno iz Ćuprije, Fondacija Zoran Radmilović iz Zaječara.

Zaječarska premijera ove predstave je sutradan, 14. septembra, u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, sa početkom u 20 sati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *