Počinju muzičke svečanosti u Negotinu

Sutra počinje zvanični program jubilarnih 50. “Mokranjčevih dana” u Negotinu. Svečano otvaranje Festivala je u 17 sati, ispred Mokranjčeve rodne kuće.

Pozdravnu reč upitiće posetiocima Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin i predstavnik Ministarstva kulture i informisanja. Tradiocionalnu besedu kazivaće dirigent Vladimir Kranjčević, a festival će otvoriti
njegov kolega Bojan Suđić. Nakon toga Šestu Mokranjčevu rukovet izvešće zajednički učesnici natpevavanja i horovi iz Negotina, pod dirigenstkom palicom mr Vere Carine.

U galerija Doma kulture, u 18 sati, biće otvorena izložba slika Nedeljka Gvozdenovića, a u 19 sati počeće Natpevavanje horova iz Bukurešta, Istanbula, Moskve, Pančeva, Soluna i Sofije. Učesnici će kao obaveznu pevati Drugu rukovet, a žiri koji će odlučivati o pobedniku radiće u sastavu: Darinka Matić-Marović, Vladimir Kranjčević i Bojan Suđić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *