Gitarijada i Bedem Fest potpisali Protokol o saradnji

Na 6. Bedem Festu u Nikšiću u Crnoj Gori, potpisan je Protokol o poslovnoj saradnji između predstavnika Gitarijade i Bedem Festa. Protokol su potpisali, direktor Ustanove Gitarijada Zaječar, Perislav Ducić i direktor Bedem Festivala, Petar Šundić.
 
Nama je u interesu da ostvarimo saradnju sa festivalima u regionu, te od prošle godine iz dana u dan, iz meseca u mesec, putujemo i ostvarujemo saradnju. Naša želja je da ostvarimo saradnju sa referentnim festivalima, jer pred nama je 50. Gitarijada. Sa velikim zadovoljstvom smo u Crnoj Gori i mislim da će ova saradnja tek imati plodove u bliskoj budućnosti”, izjavio je Perislav Ducić direktor Ustanove Gitarijada Zaječar .
 
U budućem periodu nakon ozvaničenog partnerstva, dva festivala će međusobnom saradnjom realizovati zajedničke projekte. Gitarijada ima ostvarenu saradnju sa još četiri festivala i to: Gitar Art Festival (Beograd), HGF (Zagreb), Silata na Roka (Sofija) i Taksirat (Skoplje).
 
Ovom prilikom, po ko zna koji put izražavam jedno veliko poštovanje prema manifestaciji, koja će naredne godine obeležiti veliki jubilej. Mi kao šestogodišnji Festival smo ponosni na to, da smo pored brojnih partnerskih festivala, uspostavili saradnju i sa zaječarskom Gitarijadom“, rekao je Petar Šundić direktor Bedem Festa.
 
Nikšićki festival predstavlja i prvu stanicu Gitarijada Promo Tour-a 50. Gitarijade. Naredno gostovanje uslediće na petom izdanju bugarskog partnerskog festivala Silata na Roka u Sofiji, koji će biti održan od 18. do 20. septembra.
 
Nakon zvaničnog potpisivanja protokola o saradnji između predstavnika Gitarijade i Bedem Festa u press centru nikšićkog festivala, na glavnoj bini nastupio je riječki bend Syleth, sveukupni pobednik 49. Gitarijade po odluci Stručnog žirija, čime je zvanično počela promotivna turneja 50. Gitarijade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *