“Food is Great” 7. septembra u Zaječaru

Color Press Grupa i ambasada Velike Britanije nastavljaju saradnju započetu na konferenciji Food Talk projektom “Food is Great” u Zaječaru. U ponedeljak, 7. septembra, istog dana kada i Zaječar obeležava svoj Dan grada, održaće manifestaciju “Food is Great” sa ciljem da se kroz prezentaciju srpskih i britanskih specijaliteta pomognu socijalno ugrožene institucije u različitim gradovima širom Srbije.

Pored prezentacije i degustacije specijaliteta, okruglog stola na kojem će se govoriti o ukusima Velike Britanije i Srbije, organizovan je i obilazak grada Zaječara, kao i poseta domu za decu sa posebnim potrebama “Oblutak” kojoj će se donirati hrana i pokloni.

“Food is Great” program:

9.30 – Okupljanje domaćica iz Zaječarskog okruga i kuvara ambasade Velike Britanije u restoranu “Stara vodenica”, Zaječar

10.15 – Domaćice probaju specijalitet kuvara iz britanske ambasade, kuvar i ambasador Velike Britanije u Srbiji probaju specijalitete domaćica iz Zaječara

11.00 – Okrugli sto: “Ukusi Velike Britanije i Srbije”
Učesnici: Denis Keefe, ambasador Velike Britanije u Srbiji, Aleksandar Pavlović, kuvar britanske ambasade u Srbiji, Kristina Radenković, TV lice, Ana Sofrenović, glumica, Borka Veljković, Udruženje žena “Vražogrnac”, Biljana Đorđević, Udruženje žena “Gamizgrad”, Dragana Manić, Udruženje žena “Zvezdan”, Nataša Ranđelović Tomić, Udruženje žena “Grljan”
Ljubinka O`Connor, Vinarija “Raj”, Rajac.

12.00 – Susret učesnika sa gradonačelnikom Zaječara i lokalnim medijima

12.30 – Poseta domu za decu sa posebnim potrebama “Oblutak”

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *