Odobren projekat za javne radove Muzeju Krajine u Negotinu

Nacionalna služba za zapošljavanje u Boru, odobrila je projekat za javne radove Muzeju Krajine, na period od tri meseca. Reč je o radovima na održavanju Mokranjčeve kuće i arheološkog nalazišta Vrelo-Šarkamen.

Tako će od 1. septembra do 30. novembra ove godine Muzej Krajine uposliti tri osobe sa prvim i drugim stepenom stručne spreme. Sprovođenjem projekta u potpunosti će biti sređeno dvorište Mokranjčeve kuće, a konkretnim poslovima na raščišćavanju rastinja na arheološkom lokalitetu doprineće se održavanju i zaštiti životne sredine i prirode u okruženju.

“Realizacija ovog javnog rada umnogome će doprineti afirmaciji naše ustanove, što će sigurno povećati posete objektima Muzeja Krajine, a pored zarade prilikom poboljšanja posete, značaj za lokalnu sredinu odražava se i smanjenjem broja nezaposlenih, makar i na period od tri meseca”, ističu u Muzeju Krajine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *