Slava vinu – Antika fest 2015.

Arheološki lokalitet “Feliks Romulijana” kod Zaječara, četvrtu godinu za redom okupiće učesnike “Antika festa”, manifestacije koju čini niz kulturnih događaja inspirisanih antičkim nasleđem na prostoru Srbije. Program “Antika festa” počinje u subotu (29. avgusta), u 18 sati, izvođenjem pozorišne predstave “Kiklop”. Ovu Euripidovu dramu, u prevodu Gordane Maričić, adaptirao je Nebojša Bradić, a igraju Andrija Kuzmanović, Sandra Bugarski, Miloš Milić i Miloš Perović.

Nakon predstave publici će biti predstavljena knjiga “Destinacija kao brend”, izdavačke kuće Clio, o kojoj će govoriti Petar Peca Popović, muzički kritičar i publicista i Bora Dimitrijević, direktor Narodnog muzeja “Zaječar”.

Na Romulijani će biti otvorene i dve izložbe. Najpre “Slava vinu” koju su priredile Dušica Živković, etnolog, muzejski savetnik Etnografskog muzeja u Beogradu i Suzana Antić, etnolog, muzejski savetnik zaječarskog muzeja. Postavku će otvoriti Goran Marković, filmski i pozorišni reditelj.

Druga izložba posvećena bogu vina pod nazivom “Dionis – Otvaranje i otkrivanje duše”, priredila je mr Maja Zivić, arheolog, kustos Narodnog muzeja u Zaječaru.

Za kraj ovogodišnjeg “Antika festa” najavljen je program “Satirske gozbe”.

“Antika fest” organizuju Narodni muzej u Zaječaru i Udruženje “Dunav fest”, uz podršku Ministarstva kulture.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *