Javni radovi u Zaječaru, Knjaževcu i Boljevcu

U Zaječaru, Knjaževcu i Boljevcu biće sprovedeni javni radovi u okviru 18 projekata za koja su odobrena sredstva, saznajemo u zaječarskoj filijali Nacionalne službe zapošljavanja. Od ovog broja po 8 projekata je iz Zaječara i Knjaževca, a 2 iz Boljevca.

“Očekuje se da ukupan broj lica po ovoj odluci bude oko 100, od toga 63 lica u Zaječaru, 33 lica u Knjaževcu i 5 lica u Boljevcu. Po drugoj Odluci o odobravanju sredstava za sprovođenje javnih radova biće realizovana 5 projekata, za 13 osoba sa invaliditetom”, kaže Zoran Đorđević, direktor filijale NSZ.

Iz budžeta Srbije obezbeđena su sredstva za isplatu angažovanih lica u zavisnosti od broja radnih sati provedenih na poslu. Prema oblastima sprovođenja javnih radova odobreno je 9 projekata iz oblasti održavanja i zaštite životne sredine i prirode, 2 projekta za održavanje i obnavljanje javne infrastrukture i 12 projekata iz socijalnih i humanitarnih delatnosti.

Javni radovi u Zaječaru obuhvataju: pružanje usluga personalne asistencije, pomoć u kući starima, formiranje Info pulta za pomoć i podršku migrantima, uklanjanje i saniranje divljih deponija na teritoriji grada i okolnih sela, uređenje Kraljevice, sanaciju klizišta i slivnih površina i uređenje zelenih površina u Zdravstvenom centru u Zaječaru. Takođe, radiće se na sanaciji i uređenju arteskih česama u Zaječaru i uređenju i održavanju posebnih i opštih parkirališta u gradu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *