Šetnjom protiv dijabetesa

Projekat “Šetnjom protiv dijabetesa: 150 minuta do pobede“ realizuje se u Zaječaru u okviru programa “Mladi su zakon – Istočna Srbija”, a prva zajednička šetnja biće u nedelju 23. avgusta, u okviru memorijala “Jelena Niculović”.

Okupljanje učesnika je do 8 sati kod Drvenog mosta na Popovoj plaži i zajednička šetnja na relaciji: Popova plaža – Zapis Sv. Prokopija – Tvrđava “Kravarnik” – Popova plaža.

Projekat je edukativnog i humanitarnog karaktera, te će biti realizovane, između ostalih i sledeće aktivnosti: javna predavanja o dijabetesu i pravilnoj ishrani, organizovane šetnje, uređenje staza zdravlja, licitaciona prodaja fotografija, kao i razne aktivnosti usmerene ka edukaciji mladih o ovoj bolesti i značaju zdravih stilova života, kao i prikupljanju sredstava za pomoć Udruženju za borbu protiv dijabetesa u Zaječaru.

Program “Mladi su zakon” sprovodi Omladina Jazas-a Požarevac, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *