Izložba slika Magdalene Matić

Večeras će u galeriji zaječarskog Radul begovog konaka biti otvorena izložba slika Magdalene Matić. Postavka se zove “Give me a hug”, a otvaranje je zakazano za 20 sati.

“Smelost u umetnosti, kao i u ratu, ne mora uvek biti efikasna ali jeste dramatično bitna. Slike Magdalene Matić vrede pre vega svojim smelim zamišljajima, iako oni, u primeni, nisu svi i do kraja efikasno ostvareni, ali su utisci od smelih tendencija svuda vrlo živi, pa i tamo gde one ostaju u začudnoj atmosferi Magdaleninih imaginacija. U trenutcima se, medjutim, smela zamisao oživljava kroz prave i efektne likovne akcente, u jednom tempu drame, ili, bolje reći, života koji svoj lagani i suptilni ritam dobija baš iz žudnje za idejnom smelosti postavljanja stvari. Slika je u tom pogledu složena, u kompleksu problema koji su isto toliko postavljeni na likovni koliko i na psihološki plan. Boje, oči… i ponovo… i opet… I need a hug.” zapisao je o Magdaleninim slikama Dejan Sotirović, istoričar umetnosti zaječarskog muzeja.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *