Parkur – veština plemenitog kretanja (VIDEO)

Sportski klubovi u Negotinu su puni mladih. Ipak, ima i onih koji svoje telo i duh razvijaju na jedan drugačiji način. Zovu se trejseri, a njihova veština je Parkur. 
 
Treniraju gotovo svakodnevno po dva do tri sata. Nakon zagrevanja, sve što im je potrebno su prepreke: kamen, zidovi, kapije, koje savladavaju telesnim veštinama. Nešto slično vojničkoj obuci – kaže Slađan Milošević koji je parkur video u jednom dokumentarcu i tako pre 10 godina počeo da vežba.
 
U početku je bilo dosta zainteresovanih, a danas tek nekolicinu Negotinaca privlači ovo plemenito kretanje hrabrih, kako još opisuju ovu veštinu. Boban Radojević vežba osam godina i kaže da je njegovo telo, usklađeno sa duhom, spremnije za svaki pokret.
 
Parkur nije ekstremni sport i oni koji ga tako predstavljaju zapravo nisu pravi trejseri, kažu ova dvojica mladića koji se nikada nisu povredili vežbajući ovu veštinu.
 
Negotinski trejseri su često u službi humanosti. Prikazujući svoje veštine prikupljali su novac za obolele, a kao ljubitelji prirode i traninga na otvorenom, više puta su sakupljali otpad uvežbavajući svoju neobičnu veštinu kretanja.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Slobodno-vreme Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *