Predlozi projekata za program donacije MEHANIZAM do 20. avgusta

Povodom raspisivanja konkursa za program donacija “MEHANIZAM”, u Omladinskom centru Zaječar održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni prioriteti programa, procedure konkurisanja i smernice za popunjavanje formulara.
 
Cilj programa “MEHANIZAM” je da se građani Timočke krajine motivišu da koriste lokalne resurse za promene koje žele da načine u svojim zajednicama.
 
Konkurs je namenjen udruženjima građana i neformalnim grupama iz Zaječara, Sokobanje, Knjaževca, Boljevca, Bora, Kladova, Majdanpeka i Negotina. Kroz ovaj program će biti podržano najmanje 5 projekata iz Timočke krajine koji se bave rešavanjem konkretnih problema i potreba lokalnog karatkera.
 
Osnovni kriterijum konkursa je da zainteresovane organizacije i grupe obezbede podršku za svoju ideju u lokalnoj zajednici, bilo u vidu novca, materijala ili različitih besplatnih usluga. Fondacija Iskorak će procenjenu vrednost prikupljenih lokalnih resursa duplirati u vrednosti do 1.000 američkih dolara. 
 
Krajnji rok za podnošenje predloga projekata je 20. avgust, a celokupna konkursna dokumentacija je dostupna na internet adresi www.mehanizam.fondacijaiskorak.rs , a sprovođenje projekata će početi već u prvoj polovini septembra. Više informacija o konkursu se može dobiti putem adrese mehanizam@fondacijaiskorak.rs  ili na telefon 019 440 225.
 
Program “Mehanizam”, fondacija Iskorak sprovodi u saradnji sa Balkanskim fondom za demokratiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *