Prvi Danube Fun Fest u Donjem Milanovcu (VIDEO)

U Donjem Milanovcu je u toku Danube Fun Fest. Reč je međunarodnom festivalu sportskog, edukativnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Srednjoškolsci i studenti iz dvanaest zemalja sveta, njih oko 300, do 13. avgusta boravi u Donjem Milanovcu, upoznaje Srbiju, takmiči se i druži sa svojim vršnjacima iz Opštine Majdanpek.

U okviru sportskog dela Danube Fun Festa organizovana su međunarodna takmičenja u malom fudbalu, odbojci na pesku, stonom tenisu i šahu za momke i devojke. Osim takmičarskog dela programa, učesnici imaju priliku da se zabave na različitim programima Igara bez granica, od krosa, štafeta i plivanja, do orijentiringa, poligona u prirodi i Potrage za blagom. Mladi iz 12 zemalja, od kojih je većina prvi put u Srbiji oduševljeni su gostoprimstvom i prirodnim lepotama Istočne Srbije.

Prvi Danube Fun Fest je organizovala „Inicijativa mladih Hoću! Mogu! Donji Milanovac“, a potencijal ovog projekta, kao šansu za turizma ovog kraja prepoznala je i  opština Majdanpek i Turistička organizacija.

Nakon razgledanja Lepenskog Vira, Miroča, Rudne Glave i Rajkove pećine na kojima se učesnicima festivala predstavljaju prirodne lepote i kulturno i istorijsko nasleđe ovog kraja, svake večeri, na plaži pored Dunava priređuju se brojna muzička dešavanja. Do sada su nastupili Marija Šerifović i brojni di džejevi iz zemlje i inostranstva, dok je za sredu zakazan koncert Dejana Petrovića i Big Benda.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *