Trideset treći Vražogrnački točak u Vražogrncu

Danas počinje tradicionalni Vražogrnački točak. 33. smotra narodnih običaja počinje u 14 sati likovnom dečijom radionicom u porti crkve Svete Trojice u Vražogrncu. U 17 sati je je otvaranje izložbe Leposave Đalić i Gorana Pejčića u Srpskoj etno kući.

Svečano otvaranje 33. Vražogrnačkog točka je u 20 sati, kada će nastupiti KUD “Sloga” iz Vražogrnca sa dečijim folklornim ansamblom, Škola folklora “Kolo”, Doma kulture Knjaževac, KUD “Zoran Gajić” iz Rgotine i još jednom domaćini sa omladinskim folklornim ansamblom.

Program se nastavlja u subotu u 15 sati Izložbom domaće radinosti na platou ispred Doma kulture u Vražogrncu, a u 17 sati počinje takmičenje u kuvanju gulaša na platou ispred Nove brazde.

Defile učesnika seoskim ulicama je u 19 i 30, a od 20 sati počinje kulturno umetnički program u kome će nastupiti: Dečija dramska grupa Radio Beograda, komadom “Devojačka čaranja i momačka bajanja” i Kulturno umetnička društva: “Sloga” iz Vražogrnca, “Gerasim Vujić” iz Konjuha kod Kruševca, “Juhor” iz Potočca kod Paraćina, “Božur” iz Zvezdana, “Ilinsko vrelo” iz Ilina kod Boljevca, “Lubnica” iz Lubnice i KUD “Boki 4. Juli” iz Paraćina.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i turizam grada Zaječara i Mesna zajednica Vražogrnac, a pokrovitelj je grad Zaječar.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *