Raspisan konkurs za izradu grafita u Negotinu

Povodom obeležavanja Dana evropske saradnje, Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa opštinom Negotin, objavila je konkurs za izradu grafita na temu UMETNOST ULICE BEZ GRANICE, koji bi trebalo da prikaže saradnju u oblasti kulture i umetnosti Srbije sa susednim državama. 
 
Dan evropske saradnje za 2015. posvećen je obeležavanju 25 godina postojanja Programa evropske teritorijalne saradnje. Ovogodišnji evropski dizajn baziran je na radu četvoro umetnika koji su za Dan evropske saradnje izradili grafit na kojem su predstavili četiri osnovne tematske oblasti – zdravstvo, socijalnu inkluziju, životnu sredinu i kulturu.
 
Koncept poziva UMETNOST ULICE BEZ GRANICE je da umetnicima pruži priliku da se kreativno izraze i da kroz formu grafita, kao ulične umetnosti koja ostaje na poklon građanima Negotina, predstave – šta za njih znači prekogranična saradnja u oblasti kulture i umetnosti.
 
Rok za prijave je petak, 14. avgust, a detalje konkursa možete pogledati OVDE.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *