Pobedio je rokenrol. Proglašeni finalisti 49. Gitarijade (VIDEO)

Finalisti 49. Gitarijade, koji će se večeras boriti za prestižno zvanje pobednika Gitarijade su bendovi: “Wind Stain” i “Syleth” iz  Hrvatske, “Sinovi” iz Bosne i Hercegovine, “Up n Downs” iz Slovenije i “Svemirci” iz Srbije, istakao je na današnjoj Press konferenciji Branimir Lokner, predsednik žirija 49. Gitarijade.
 
„Rokenrol je pobedio! Gitarijada je oborila sve rekorde u istoriji ovog festivala. Oko 200.000 ljudi je prošlo kroz sve programe Gitarijade (Gitarijada promo tour, Warm Up, Gitarijada Expo, Gitarijada Visual, Gitarijada Free zone, Sharing Culture, Moto skup, Felix Romuliana Stage, World music stage, Guitar Art Stage, Bike Stage i Rock Stage) i mi već sada razmišljamo o narednoj, jubilarnoj 50-toj Gitarijadi“, istakao je predsednik Organizacionog odbora 49. Gitarijade i predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković okupljenim novinarima u Gradskoj upravi grada Zaječara.
 
Na 5 bina zaključno sa današnjim danom biće održan 41 koncert, i kada se tome dodaju svi prateći programi, kojih je ove godine bilo više nego ikad, i broj posetilaca koji iz godine u godinu raste, jasno je da Gitarijada polako prerasta u jednu ne samo regionalnu, nego i svetsku manifestaciju i ponosni smo na ono što smo napravili u okviru programa ove 49. Gitarijade.” rekao je, Perislav Ducić, direktor Ustanove Gitarijada Zaječar.
 
Slaviša Milenović, predsednik Moto kluba Trijumf, o ovogodišnjem Moto skupu je rekao da je još juče u kamp stiglo oko 500 motora, a da će ih danas biti bar trostruko više, što taklodje predstavlja rekordnu posćenost 19. Moto skupa, a tome je, između ostalog doprineo i bogat program na Bike Stage-u. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *