Ministarstvo rudarstva potvrdilo navode Udruženja gradjana Za česme

Početkom marta Zaječarci su počeli da se okupljaju oko arteskih česama koje su presušile i da ukazuju na povezanost sistema za grejanje hotela Srbija Tis sa  ovom pojavom. Više od 2000 ljudi potpisalo je peticiju za utvrđivanje odgovornosti ali i za zaštitu česama po kojima je grad prepoznatljiv. Udruženje gradjana Za česme obraćalo se svima, od lokalnih instanci do Republičkog ministarstva za rudarstvo i energetiku.
Na adresu jednog od osnivača Udruženja gradjana Za česme,Aleksandra Marjanovića, stigao je 15 jula 2015 godine  dopis Ministarstva rudastva i energetike, u kojem je potvrđeno sve na šta su zaječarci ukazivali a hotelu Srbija Tis naloženo da odmah obustavi istražne hidrogeološke radove. Tv produkcija Za Media doo producira drugi deo filma o česmama i rešenosti Zaječaraca da ih po svaku cenu sačuvaju. 

LINK ZA FAJL » obavestenje_ministarstva_rudarstva_i_energetike.pdf


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *