Republika će pomoći Zaječaru u rešavanju problema migranata (VIDEO)

Nakon izjava predstavnika pojedinih gradova da razmišljaju o uvodjenju vanrednog stanja, zbog sve većeg broja ilegalnih migrajnata, Zaječar je danas posetio Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji je sa predstavnicima grada i okruga razgovarao o ovom problemu.
 
U Zaječaru je danas bilo primetno veće prisustvo ilegalnih migranata, koji su okupljeni ispred Policijske uprave uredno čekali da ih policija registruje i izda im neophodne papire. Vodom su se snabdevali sa obližnjih česmi, osvežavali se u obližnjim lokalima, dok su im pojedini privatnici donosili kese sa hranom i pićem. 
 
Uprkos ovoj slici, Ministar Aleksandar Vulin je nakon sastanka sa gradskim čelnicima istakao da neće biti uvodjenja vanrednog stanja, ali da će grad Zaječar imati podršku Republike Srbije u borbi sa problemom migracije.
 
Nakon razgovora sa ministrom Vulinom, optimističniji su bili i Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog okruga i Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara.
 
Ministar Vulin je rekao da Srbija neće graditi ograde prema susedima, ali ni poseban kolektivni centar u Zaječaru, imajući u vidu da su Zaječar, ali i Srbija samo prolazna stanica ovih ljudi, a krajnja destinacija, zemlje zapadne Evrope.
 
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *