Proteklog vikenda 600 ilegalnih migranata prošlo kroz Zaječar (VIDEO)

Posle napisa u medijima da gradska uprava Zaječar razmišlja da uvede vanredno stanje zbog povećanog broja migranata u samom gradu, ali i okolini, održan je sastanak u Policiskoj upravi u Zaječaru, na kome se, sa predstavnicima lokalnih samouprava, razgovaralo o bezbednosnoj situaciji, ali i o migrantima na području Timočke krajine.
 
U Zaječaru danas nije primetan veći broj migranata, iako je policija samo tokom prethodna tri dana evidentirala oko 600 osoba koje su ilegalno prešle srpsko – bugarsku granicu. Do sada nije bilo nikakvih incidenata, a Zaječarci su se već navikli na migrante.
 
Za proteklih par meseci, kroz Zaječar je prošlo oko 3000 migranata, koji su najčešće, nakon dobijanja neophodnih papira u Policijskoj upravi, nastavljali svoj put ka Subotici. U Policijskoj upravi kažu da, iako je broj migranata višestruko veći u odnosu na prošlu godinu, u ovom trenutku ne postoji bezbednosna procena koja bi inicirala uvodjenje vanrednog stanja, niti se o tome zvanično razgovaralo.
 
S druge strane u Gradskoj upravi Zaječara kažu da su ipak iz bezbednosnih razloga već odložili neke sportske manifestacije. 
 
U Zaječaru se razmišlja o otvaranju punkta na kome bi se migranti, po prelasku granice registrovali, okrepili i zdravstveno pregledali, zarad njihove, ali i bezbednosti svih gradjana Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *