“Tesla dani” u Negotinu od 6. do 10. jula

Povodom Međunarodne godine svetlosti i dana rođenja Nikole Tesle, od 6. do 10. jula u više gradova u Srbiji biće održani drugi “Tesla dani”. Tesla dani biće organizovani i u Negotinu.

„Tesla dani“ u Negotinu počinju danas prvim od tri obilaska HE „Đerdap 2“. Pogone hidroelektrane prvi će obići mladi izviđači i fudbaleri FK “Hajduk Veljko“.
U sredu 8. jula HE „Đerdap 2“ posetiće učenici generacije negotinskih osnovnih i srednjih škola i učenici koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili prvu, drugu ili treću nagradu na republičkim takmičenjima, dok će u petak biti organizovana poseta za građane.
Zainteresovani građani mogu se prijaviti do srede 8. jula u Narodnoj biblioteci „Dositej Novaković“ ili na telefon 019/542-380. Od ponedeljka do petka od 9 do 19 sati za sve zainteresovane posetioce biće otvorena i spomen soba Đorđa Stanojevića, u zgradi negotinske Elektrodistribucije.
U petak 10. jula na Gradskom trgu biće otvorena izložba Muzeja Nikole Tesle iz Beograda o Teslinom dolasku u Beograd i susretu sa Đorđem Stanojevićem.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *