Predstavljena turistička ponuda istočne Srbije u Bugarskoj

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara, u partnerstvu sa osam turističkih organizacija iz osam opština i gradova istočne Srbije (Knjaževac, Sokobanja, Boljevac, Bor, Negotin, Kladovo i Majdanpek i Zaječar), uz pomoć Ambasade Republike Srbije u Sofiji održala je poslovni sastanak i predstavila turističku ponude istočne Srbije bugarskim turoperatorima i turističkim agencijama iz Sofije.

Bugarski turoperatori su iskazali želju da se bliže upoznaju sa turističkom ponudom istočne Srbije, sa hotelskim i restoranskim kapacitetima, muzejima i posebno sa mogućnostima da se dovode turisti na najznačajnije turističke manifestacije (Gitarijada, Prva harmonika Sokobanje, Mokranjčevi dani, Sabor na Kadibogazu i druge).

Za uspostavljanje dalje dugoročne saradnje na dovođenju turista iz Bugarske u istočnu Srbiju, dogovoreno je da RARIS i turističke organizacije istočne Srbije pripreme predlog za nekoliko zajedničkih regionalnih turističkih tura u trajanju od 3 dana i da ih dostave bugarskim turoperatorima, a da se u prvoj polovini avgusta organizuje studijsko putovanje za turoperatore iz Sofije. Na studijskom putovanju bi se u 4 dana predstavila kompletna turistička ponuda istočne Srbije i uspostavili prvi poslovni kontakti između organizatora putovanja i pružaoca turističkih usluga iz istočne Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *