Počinje Negotinsko leto

U Negotinu večeras počinje manifestacija „Negotinsko leto 2015“, emitovanjem ruskog filma „Grof Montenegro“. Negotinci će biti u prilici da dva puta nedeljno tokom jula u Muzičkom paviljonu gradskog parka, od 21 sat, odgledaju pored ciklusa ruskih filmova, dva ostvarenja režisera Gorana Radovanovića „Ambulanta“ i „Sa Fidelom, srećni“, zatim film „Sunčanica“ sa Milošem Bikovićem i „20.000 dana na Zemlji“ – najavila je Tatjana Panić, član Opštinskog veća zadužena za kulturu i turizam.

Bogate i sadržajne programe ponedeljkom od 20 sati u Muzičkom paviljonu otvara Književni krajinski klub koji će u julu organizovati veče ženske poezije, kao i programe Buktinja o erotici, veče sa Sašom Stanimirovićem i promociju zbirke pesama Stefana Cokića „I to će proći“.

U subotu 11, 18. i 25 . jula, u centru grada biće organizovan i “Ples na otvorenom”, a već drugu godinu zaredom Opština Negotin će učestvovati u manifestaciji „Tesla dani“. Spomen soba Teslinog savremenika, naučnika Đorđa Stanojevića koja se nalazi u zgradi Elektrodistribucije, biće otvorena za posete od 9 do 19 sati. Izložba Tesla i savremenici, postavka Muzeja Nikola Tesla u Beogradu, biće izložena u holu Opštine Negotin od 6. do 10. jula.

Istorijski arhiv Negotina će u utorak 7.jula, od 19 sati,u Muzeju Hajduk Veljka, prirediti izložbu iz legata Stanka Kostića, Zavičajnog muzeja Petrovca na Mlavi. U sredu 15.jula, u dvorištu Arhiva biće održano predavanje o “Srbima i Bugarma u 20. veku – susedstvo u globalnom kontekstu”. Za 21. jul je zakazan program Veče iz Arhiva – Jovan Mišković, a za 28. jul promocija knjige „Popis stanovništva i imovine sreza
Porečko – Rečkog iz 1863. godine”.

Uz podršku likovnih pedagoga i slikara iz Negotina, Kreativno udruženje “Nego” će svake srede počev od 8.jula, organizovati radionicu „Likovna sreda“, namenjenu deci, koja će se od 19 i 30 pretvoriti u muzičku dečju zabavu zahvaljujući “Veselim karaokama”, koje će prirediti Narodna biblioteka „Dositej Novaković“.

U organizaciji Muzeja Krajine, petkom će u Todorčetovom konaku od 20 sati biti održano: Ekološko veče o Vratni (3. jula), Veče arheološkog filma (10. jula), Izložba ilustracija „Srbija u isečcima“ Eme Fik (17. jula), Veče etnološkog filma (24. jula) i promocija „Vodiča kroz etnološku zbirku Muzeja Krajine“ (31. jula). Turistička organizacija opštine Negotin, u nedelju 5. jula, organizovaće “Dan Dunava”, a u subotu 18. jula Mini sajam suvenira u centru grada od 9 do 21 sat i interaktivnu radionicu „Putujuće zanatlije“ od 18 do 21 sat. Đerdapska regata zakazana je za nedelju, 26. jul.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *