Bogato Zaječarsko leto 2015.

Tokom jula i avgusta u Zaječaru i okolnim selima biće organizovane tradicionalne manifestacije po kojima je poznat naš kraj i koje privlače brojne goste, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Zaječara. Okosnica Zaječarskog leta 2015. biće 49. Gitarijada koja će obeležiti poslednje dane jula i 1. avgust, ali će uvodni programi početi na zaječarskom Trgu oslobođenja još od 21. jula, najavio je Perislav Ducić, direktor Ustanove Gitarijada.

Ivanjdanskim saborom u Rgotini, 7. jula, počeće tradicionalne seoske manifestacije, a uslediće Hajduk Veljkovi dani u Lenovcu, Balkanski festival kulture Vlaha u Dubočanu, Vražogrnački točak u Vražogrncu i Festival instrumentalne tradicije Balkana u Grljanu.

Zoran Stamenković, direktor Cekita, podsetio je i na međunarodne manifestacije sa dugogodišnjom tradicijom, koje obeležavaju kraj avgusta – Likovnu koloniju Gamzigrad i Filozofsku školu. U Zaječarskom letu učestvovaće i biblioteka programom za decu “Letnje radionice” i Narodni muzej “Zaječar” koji će prirediti nekoliko izložbi i Antika fest na Romulijani.

Pomoćnik gradonačelnika za kulturu i medije Suzana Stamenković pozvala je novinare da daju medijsku podršku svim manifestacijama i večerašnjoj izložbi slika Dragomira Trailovića u Radul begovom konaku, kojim otpočinje Zaječarsko leto 2015.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *