Počela selekcija bendova za učešće na 49. Gitarijadi

Počela je selekcija bendova za učešće na 49. Gitarijadi, koja će ove godine biti održana od 29. jula do 1. avgusta u Zaječaru. Odluka selekcione komisije biće objavljena na konferenciji za novinare, čiji će termin biti naknadno objavljen.

Selekciona komisija 49. GITARIJADE radi u sastavu: Branimir Lokner, Rock kritičar i publicista (SRB); Igor Polak, predstavnik HGF-a (CRO); Dragiša Radulović, PR menadžer (SRB); Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202 (SRB) i Marko Ranđelović, Ustanova Gitarijada Zaječar (SRB).  

Po odluci Stručnog žirija, od ukupnog broja prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove Konkursa, u završni program Festivala plasiraće se ukupno 12 bendova. Na osnovu glasova publike, putem online glasanja, u završni program plasiraće se još dva benda sa najviše osvojenih glasova. Online glasanje preko oficijalnog sajta www.gitarijada.org počinje 30. juna u ponoć, i trajaće do 9. jula u ponoć.

Svi bendovi koji se budu plasirali u završni program 49. GITARIJADE, stiču pravo učešća na Rock Akademiji, koja će i ove godine biti održana u Zaječaru, uoči Gitarijade.

Nagrade 49. Gitarijade su:

– Pobednik 49. Gitarijade po oceni stručnog žirija – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška)
– Pobednik 49. Gitarijade sa područja Republike Srbije – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška)
– Pobednik 49. Gitarijade po glasu publike – (snimanje video spota i PR podrška).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *