ZC Zaječar postaje regionalni centar za lečenje akutnog infarkta miokarda i poremećaja srčanog ritma (VIDEO)

Otvaranjem odeljenja invazivne kardiologije, u okviru internog odeljenja, Zdravstveni centar Zaječar postaje regionalni centar za lečenje akutnog infarkta miokarda i poremećaja srčanog ritma. Osim ovog, nedavno je otvoreno i palijativno odeljenje, a do kraja godine, Zaječar će dobiti i savremeni urgentni centar.

Novo interno odeljenje Zdravstvenog centra Zaječar počelo je sa radom u martu ove godine i pruža maksimalni komfor pacijentima, potpunu dijagnostiku i najsavremeniju opremu. O pacijentima brine 17 lekara i trideset dvoje medicinskih tehničara. Ono što izdvaja interno odeljenje ZC Zaječar i podiže na nivo regionalnog centra je  odeljenje invazivne kardiologije, koje sadrži pejsmejker centar i angio salu. Od početka godine urađeno je 300  koronarografija i na godišnjem nivou još oko 120 implantacija pejsmejkera.

Zdravstveni centar Zaječar je u maju ove godine otvorio i novo odeljenje za palijativno zbrinjavanje pacjenata u terminalnom stadijumu onkoloških bolesti.

Reč je pre svega o infrastrukturnim radovima, na asfaltiranju prilaza palijativnom odeljenju i budućem odeljenju za zbrinjavanje urgentnih stanja, koje finansira grad Zaječar.

Zaječarski Zdravstveni centar uskoro će dobiti i novi savremeni Urgentni centar. Otvaranje ovog odeljenja, čiji su završni radovi u toku, očekuje se do kraja ove godine.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *