Promovisan program 49. Gitarijade na 5. Drum Dum festivalu u Leskovcu

Nakon velikog broja uspešnih promocija na festivalima, po gradovima Srbije i regiona, promocija Gitarijade održana je i na petom Drum Dum Festivalu u Leskovcu.

Promocija Gitarijade počela je otvaranjem izložbe “Rok Momenti”, autora Raše i Miloša Milojevića iz Zaječara u leskovačkom Kulturnom centru. Postavku fotografija, koje su načinjene na Gitarijadi u poslednjih osam godina otvorio je Milorad Milićević, član foto kluba Leskovac, a o fotografijama i manifestaciji na kojoj su nastale, osim koautora izložbe Raše Milojevića, predsednika foto kluba 202, govorio je i direktor Ustanove Gitarijada, Perislav Ducić čime je i počela promocija najdugovečnije rok manifestacije.

“Drago mi je da nastupam u istom timu sa svojim sinom i nadam se da će biti bolji fotograf nego ja. Nadam se da smo preneli bar deo doživljaja sa zaječarskih Gitarijadi, a samim tim Vas i pozovemo na ovogodišnju Gitarijadu.”  – rekao je Raša Milojević.

Direktor Ustanove Gitarijada, Perislav Ducić govorio je o programu 49. Gitarijade na kojoj će ove godine nastupiti Guano Apes, Therapy?, Laibach, Dubioza Kolektiv, Kerber, Galija, Van Gogh, Električni Orgazam, Generacija 5, Gibboni & Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, Nikola Vranjković i mnogi drugi.

Na Guitar Art stejdžu, za sve ljubitelje zvuka klasične gitare nastupiće: Daniel Markes, Beltango Trio i drugi, dok će na gradskom Trgu nastupiti Miroslav Tadić sa braćom Teofilović, Đura i mornari i drugi.

Momčilo Moša Radenković, frontmen legendarnih Zlatnih Prstiju, jedan od osnivača Gitarijade, podsetio je Leskovčane na neprevaziđene pesme poput „Zbogom ostaj mila moja“ „Igraj rege“…

„Radilo se o jednoj ideji da se okupimo i svakome je bilo važno, ko dođe na Gitarijadu da pobedi. To je bio i cilj, jer su mladi muzičari imali i imaju priliku da se afirmišu. Ove godine pozivam sve, da dođu u Zaječar za Gitarijadu, jer mislim da će biti još bolja nego prošle godine, a prošle godine, moram da kažem neskromno, je bila jaka.“ – izjavio je Moša Radenković.

Na promociji je govorio i Dragan Trajković Trajko, još jedan od osnivača Gitarijade i bubnjar Zlatnih Prstiju.

„Drago mi je što je Gitarijada stala na noge i što sve krupnijim koracima ide dalje.“ –  rekao je Trajković.

Ujedno, Dragan Trajković ovom prilikom najavio je i promociju svoje knjige „Škola bubnjeva“, koja će biti održana na ovogodišnjem Drum Dum Festivalu.

Promocija Gitarijade u Leskovcu je uzvratna poseta, imajući u vidu da je program leskovačkog Drum Dum festivala prošle nedelje predstavljen u Zaječaru.
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *