Zaječarci trčali i šetali za česme (VIDEO)

U Zaječaru je održana dobrotvorna gradska trka i šetnja za zaštitu arteskih česama. Ova akcija je proistekla iz inicijative građana za zaštitu arteskih česama u Zaječaru, koje su početkom ove godine počele da presušuju. Od tada gotovo svake nedelje Zaječarci pokušavaju da skrenu pažnju javnosti na ovaj problem, a gradska trka I šetnja je okupila više od 500 takmičara i šetača.

 

Iz samog Centra Zaječara u isto vreme su startovali seniori, juniori, šetači. Trčalo se i šetalo po celom gradu, odnosno od česme do česme, gde su takmičari i učesnici mogli da se osveže hladnom arteskom vodom. Iako je takmičarski karakter bio u drugom planu, trčalo se i za prestiž, jer svi su želeli da odnesu pobedu u prvom gradskom dobrotvornom maratonu za zaštitu arteskih česama.

 

Gradsku trku su organizovali Fondacija Iskorak, Udruženje Za česme, Sportski savez grada Zaječara, Odred izviđača Đorđe Simeonović i Crveni Krst. Sva prikupljena sredstva će biti potrošena na uređivanje arteskih česama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Slobodno-vreme Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *