Uručene diplome i zahvalnice najboljim sportskim ekipama i pojedincima

Najboljim sportskim ekipama I pojedincima u školskom sportu za školsku 2014/15. godinu dodeljene su diplome I zahvalnice u sali zaječarske gradske Skupštine.

Svaka sportska aktivnost doprinosi zdravom životu, sklanja decu sa ulice, afirmiše pozitivne vrednosti I otvara nove vidike, istaknuto je na skupu povodom dodela diploma najboljim zaječarskim učenicima koji su postigli zapažene rezultate baveći se školskim sportom. Mladim sportistima čestitao je i gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović, a zahvalnice im je uručio pomoćnik za sport Vladislav Milojević.

Bavljenjem sportom u školama obezbeđuje se zdravije odrastanje, ali i otvora mogućnost da dobjemo nekog novog sportskog idola, poručio je sekretar Sportskog saveza Igor Božinović i zahvalio se gradskoj Upravi koja je podržala sva protekla takmičenja.

Sportska aktivnost na lokalnom nivou, dostupna deci bez obzira na materijalne mogućnosti, otvora prostor i za otkrivanje sportskih talenata, možda i budućih rekordera i državnih reprezentativaca. Samo tekuće školske godine na sportskim takmičenjima svoje umeće pokazalo je 60-ak odsto učenika našeg grada, a oko 500 dece, iz 6 vrtića I 5 predškolskih grupa osnovnih škola, bilo je uključeno u akciju upoznavanja sa sportom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *