Večeras na Prvom programu RTS-a ” Ako mi se dogodi” u produkciji Za Medije

U produkciji Za medie, u sredu 20. maja, od 22:40 h, na prvom programu RTS-a biće emitovana treća epizoda druge sezone serijala “Ako mi se dogodi”.

Polovina svih prirodnih katastrofa koje su pogodile svet, u poslednjih 25 godina, bile su poplave. U tom periodu poplave su odnele na stotine hiljada života, a posledoce je osetilo dve ipo milijarde ljudi. Procenjena šteta je iznosila više od 900 milijardi dolara. Najkatastrofalnije poplave su nastajale u Aziji kao posledica monsunskih kiša.

Zbog globalnih klimatskih promena i Evropa se sve češće suočava sa poplavama neočekivanih razmera. U to smo se uverili 2014. godine kada je poplavni talas najveći u istoriji Srbije u istom trenutku pogodio 41 opštinu.

U trenutku kada je kriza eskalirala postalo je jasno da sistem odbrane i spasavanja nema dovoljno kapaciteta za razmere nesreće koja je zadesila Srbiju. Ispostavilo se da nema dovoljno vatrogasaca spasilaca, čamaca, pojaseva za spasavanje i druge opreme…Nesreća koja je u maju prošle godine zadesila Srbiju, na površinu je izbacila naše mane, ali i vrline. Priroda nas je podsetila da se greške skupo plaćaju. Jedinio što možemo je, da izvučemo pouke. A da li smo ih izvukli?Na to pitanje pokušavamo da odgovorimo u trećoj epizodi TV serijala “Ako mi se dogodi” koja će biti emitovana u sredu u 22.35 na Prvom programu RTS-a.

Urednik emisije je Dušan Vojvodić, a reditelj Milina Trišić. Snimanje emisije su pomogli Mnistarstvo kulture i informisanja i Gradska uprava Zaječar

 

 


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *