Program 49. Gitarijade uspešno predstavljen na HGF-u u Hrvatskoj

Poslednje večeri finala HGF-a u Zaboku, partnetskog festivala Gitarijade, uspešno je nastavljena prezentacija programa 49. izdanja najdugovečnijeg rok festivala..
 
U ranim večernjim satima nastupio je splitski bend Repassage. Binu je potom preuzela grupa Silente.
 
Pobednicima HGF festivala, bendu Mr. Albino iz Zagreba, uručene su vredne nagrade, među kojima i lista potvrđenih termina koncerata u predstojećem periodu. Na njihovom putu  nalazi se i ovogodišnja 49. Gitarijada. Treće mesto pripalo je Epilogu iz Zadra, a na drugoj poziciji našao se sastav Ment to be iz Umaga. U konkurenciji kantautora za najboljeg proglašen je Vlada Kuzman. Njemu je nagradu uručio gradonačelnik grada Zaboka, gospodin Ivan Hanžek,koji je posetio  štand Gitarijade i izrazio veliko interesovanje za najdugovečniju rok manifestaciju. Nakon nastupa pobednika HGF demo festivala, usledio je koncert grupe Xander & The Keys, sastava iz Velike Britanije, koji se predstavio hrvatskoj publici na najbolji način i stvorio odličnu  atmosferu. Glavni revijalista bila je grupa Elemental, čiji su nastup svi prisutni željno iščekivali.
 
Fantastičan koncert, u revijalnom delu programa održao je, bend Holographic Human Element, sveukupni pobednik 48. Gitarijade. Momci iz Travnika ni ovog puta publici nisu uskratili energiju, koju emituju tokom svog nastupa. Oni su ujedno zatvorili 19. HGF u Zaboku.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *