Planinarski klub Balkan organizovao uspon na Rtanj

U nedelju je uspešno organizovan uspon na Rtanj, koji je organizovao Planinarski klub Balkan iz Beograda.
 
Uspon je organizovan u 3 grupe:
 
Grupa A (SEVER-JUG-SEVER) koja se priprema za visoke planine Lenjin, Damavand i Alpe, krenula je na uspon od separacije Mirovo – preko vrha, nakon čega je sišla u selo Rtanj i pono se vratila severnom stranom do separacije Mirovo. 
 
Grupu B (SEVER-JUG) činili su učesnici akcije koji su želeli da sa severne strane penju Rtanj koji su takodje od separacije Mirovo, preko vrha, završili ekspediciju u selu Rtanj.
 
Grupu C (JUG-JUG) činili su planinari početnici sa slabijom fizičkog kondicijom i podmladak kluba. Oni su uspon započeli iz sela Rtanj, uredjenom stazom, kolskim putem, kroz šumu, nakon izlaska iz šume vijugavom planinskom stazom uz Rtanj do vrha Šiljak na 1565 metara. Oni su se istom stazom i vratili nazad.
 
Jedan od učesnika akcije pešačio je varijantu (SEVER-SEVER).
 
U akciji je je učestovalo 50 planinara iz:  Planinarskih klubova: Kopaonik, Železničar, Pobeda, Vrbica, Zvečan, Balkan i jedan učesnik iz Zaječara.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *