U produkciji Za medije, u sredu 3. juna, na Prvom programu RTS-a druga epizoda druge sezone serijala “Ako mi se dogodi”

Ako mi se dogodi – Paklena bujica

U produkciji Za medie, u sredu 3. juna, od 22:40 h, na prvom programu RTS-a biće emitovana druga epizoda druge sezone serijala “Ako mi se dogodi”.

Prošle godine Srbiju su dva puta pogodile elementarne nepogode kataklizmičnih razmera. U septembru, dok je obnova uništenih kuća i infrastrukture, iz majskih poplava bila u jeku, u opštinama Kladovo, Majdanpek i Negotin, bujica neverovatne snage je protutnjala kroz desetak sela, rušeći sve pred sobom. Najteže je bilo u Tekiji koja je bila potpuno razorena i odsečena. Jedini način za evakuaciju bio je Dunavom, brodovima.

Kakva je nesreća zadesila ljude, postalo je jasno, tek pošto se u medijima pojavio amaterski video zapis, koji je snimio Saša Mladenović iz Tekije. On kaže da se slučajno zatekao u blizini seoskog potoka koji je se za par minuta pretvorio u nešto što je teško opisati…

Zabeležili smo i priču Dragana Kolunžića, koji je u trenutku kada se bujica sručila na selo bio u kući. Bujica je porušila, kuću, a Dragana je nosila nekoliko stotina metara, zajedno sa ogromnim balvanima, automobilima stenjem…

Urednik emisije je Dušan Vojvodić, a reditelj Milina Trišić. Snimanje emisije je pomoglo Mnistarstvo kulture i informisanja.

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/1936467/%D0%9…

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *