Raspisan oglas za ime novog mosta u Kotlujevcu

Komisija za predlaganje naziva ulica trgova, škola, institucija, ustanova i drugih institucija Skupštine grada Zaječara danas je objavila oglas u kome poziva sve građane koji imaju ideju, ili predlog koji naziv bi mogao da nosi novi most u Kotlujevcu.
 
Od danas do 20. juna, saglasno članu 8. Odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i drugih delova nasenjenih mesta na teritoriji Grada Zaječara („Službeni list grada Zaječara“, br. 6/08), Fizička i pravna lica sa teritorije grada Zaječara mogu da podnesu inicijativu za utvrđivanje naziva novog mosta u Zaječaru, na reci Crni Timok.
 
Inicijativa sa obrazloženjem podnosi se u pisanom obliku Komisiji za predlaganje naziva ulica, trgova, škola, institucija i ustanova i drugih delova naseljenih mesta, na adresu Trg oslobođenja broj 1, ili neposredno putem uslužnog centra Gradske uprave grada zaječara, najkasnije do 19. juna 2015. godine.
 
Ulicama, trgovima i drugim delovima naseljenih mesta mogu se davati imena znamenitih ličnosti, istorijskih događaja, geografska imena, simboli, datumi, brojevi i sl.
 
Sadržinom naziva ne sme se vređati opšti i državni interes, nacionalna i verska osećanja, javni moral i sl.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *