U Zaječaru obeležen Dan policije (VIDEO)

Slava Ministarstva unutrašnjih poslova, Sveta Trojica i Dan policije, svečano su obeleženi i u Zaječaru. Policijska uprava Zaječar, brojnim programima i pokaznim vežbema i odavanjem počasti poginulima, ali i nagrađivanjem najboljih, zajedno sa građanima obeležila je ovaj dan.
 
Medju brojnim gostima Policijske uprave Zaječar, i ove godine su se našli predstavnici policije iz susednih zemalja, Rumunije i Bugarske. NJihov boravak u Srbiji započeo je obilaskom kasnoantičkog lokaliteta Feliks Romulijana. 
 
Gosti iz Rumunije i Bugarske su, nakon toga, zajedno sa predstavnicima Grada Zaječara, Policije i Udruženja boraca, potomaka i ratnih vojnih invalida, položili cveće i vence na spomenik poginulim pripadnicima Policijske uprave Zaječar i minutum ćutanja im odali poštu. 
 
Za gradjane Zaječara, najatraktivnija je bila pokazna vežba hapšenja lica iz vozila u pokretu interventne jedinice, kao i reagovanje Vatrogasno spasilačke čete u slučaju hemijskog akcidenta. Vrlo posećena bila je i demonstracija borilačkih veština pripadnika policije na trgu Nikole Pašića.
 
Program je završen svečanom akademijom u zaječarskom Pozorištu, gde je prisutne pozdravio načelnik policijske uprave u Zaječaru Goran Tomić i sumirao postignute rezultate za poslednjih godinu dana.
 
Godišnje nagrade dodeljene su najuspešnijim pripadnicima policije, koji su se najviše zalagali u protekloj godini, a u ime nagradjenih se zahvalio Ivan Ršumović.
 
Osim njih, nagradjeni su pripadnici policije, koji su u poslednjih godinu dana otišli u zasluženu penziju.
 
Sa Svečane akademije je poručeno da će zaječarska policija u duhu uzajamnog poverenja, međusobnog razumevanja i poštovanja, nastaviti da služi gradjanima, kao što je to i do sada činila.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *