Humanitarni koncert i aukcija za malu Minu iz Negotina (VIDEO)

Na humanitarnom konceru u Negotinu i na humanitarnoj aukciji u Zaječaru za malu Minu Rosić iz Negotina, u jednom danu prikupljeno je ukupno 472.400 dinara.

U negotinskoj Hali sportova sinoć je održan humanitarni koncert pod nazivom „Samo ozdravi nam ti“. Pozivu organizatora da učestvuju na koncertu, sa ciljem prikupljanja novca za lečenje sedmogodišnje Mine Rosić iz Negotina, kojoj je prošlog meseca dijagnostikovan težak oblik tumora na moždanom stablu, odazvali su se Seka Aleksić, Dara Bubamara, Jelena Kostov, Slađa iz Alegro benda, Pinkove zvezdice Lena Stamenković i Milica Ilić iz Zaječara, Eurokrem barabe, Nikola Petraćković, Stefan Jakovljević, Srđan Lazarević, Biljana Krstić i Parti bend.

Negotin je pokazao humanost. Želela bih da se zahvalim svima na velikoj podršci i pomoći koju pokazujete iz dana u dan. Zahvaljujem svim učesnicima na ovom koncertu koji su se odazvali pozivu i pokazali veliko srce. Hvala na svakoj pomoći koju pružate Mini i nama u ovim teškim trenucima. Od srca hvala svima, medijima, Opštini Negotin, dijaspori, firmama i svim ljudima koji su bili i koji će biti tu da pomognu Mini“ izjavila je sinoć Ivana Rosić , Minina tetka.

Mina Rosić se trenutno nalazi u Turskoj na šestonedeljnoj zračnoj terapiji, koja bez smeštajnih i ostalih troškova, iznosi 17.615 evra. Do njihovog prošlonedeljnog odlaska na lečenje, prikupljeno je oko 18.200 evra. Nakon odlaska u Tursku, do 26. maja, na račune za uplatu sredstava za lečenje male Mine uplaćeno je 650.822 dinara i 1.096,40 evra. Nakon zračne, uslediće i neophodna hemoterapija.

Na humanitarnom koncertu koji je trajao više od tri časa, za lečenje male Mine u Istanbulu, sinoć je prikupljena 431.000 dinara. Koncertu je prisustvovalo oko hiljadu Krajinaca.

Ranije u toku dana, u Radul begovom konaku u Zaječaru priređena je i Humanitarna aukcija radova dece iz programa “Pomoć deci i omladini sa invaliditetom”, na kojoj je za lečenje sedmogodišnje Mine Rosić iz Negotina prikupljeno još 41.400 dinara. Organizator je bio zaječarski Crveni krst, a aukciji je prethodio mini koncert Pinkovih zvezdica Milice i Lene, pod nazivom “Za Minu”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *