Gitarijada uspešno promovisana na prvom “Beogradskom manifestu”

Prvog dana festivala svih manifestacija “Beogradski manifest“ uspešno je predstavljen program 49. izdanja Gitarijade. “Beogradski manifest” zvanično je otvorio Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, koji je istakao da je ovo prilika predstaviti sve turističke potencijale Srbije. Zvanično otvaranje svestrane manifestacije ispratio je trio „Mastersblastersi“.

Na štandu najdugovečnije rok manifestacije svi posetioci mogli su da se informišu, kako o programu, tako i o konkursu za prijavu demo bendova na 49. Gitariajdu, koji će podsećanja radi biti zaključen 31. maja, tačno u ponoć. U muzičkom delu programa na bini “Kultur šok” koja je imala zadatak da predstavi sva lica muzike u Srbiji, nastupili su „Meda Vuk i Sandokan“ iz Petrovca na Mlavi. Tmurno vreme nije sprečilo pobednika 48. Gitarijade prema glasu publike, da priredi fantastičan koncert. Uvod u završetak lepog dana i dobro organizovanog prostora i vremena, bio je vatromet, koji bi mogao poslužiti kao najava za naredni odličan dan na Kalemegdanu.

U okviru drugog dana festivala manifestacija „Beogradski manifest“ na bini „Kultur Šok“ nastupio je, i Gitarijadu na najbolji način predstavio „Orthodox Celts“. Njihov nastup najavio je, promoter Gitarijade, Đorđe David, koji je podsetio na program 49. izdanja zaječarskog rok festivala, naglasio posebnu važnost postojanja manifestacije i pozvao sve da u periodu od 29. jula, do 1. avgusta posete Zaječar. Frontmne grupe „Orthodox Celts“, čiji zvuk odiše fuzijom različitih žanrova, Aleksandar Petrović ( Aca Celtic) izjavo je, tokom koncerta, da s obzirom na to da je Gitarijada došla u Beograd, posetu svi moraju uzvratiti. Ogroman broj obožavalaca uživao je, nešto više od sat i po vremena, uz tradicionalnu irsku muziku sa elementima roka. Odličnu atmosferu, koju je kreirao prvi „irski“ bend u Istočnoj Evropi, pratilo je više od hiljadu ljudi, što je bio i najveći broj posetilaca u „Kultir šok“ zoni, tokom trajanja manifesta.

Poslednjeg, trećeg dana “Beogradskog manifesta”, na štandu Gitarijade, posetioci su mogli da se upoznaju sa programom ovogodišnjeg festivala, da pogledaju promo filmove o najdugovečnijoj rok manifestaciji, uzmu promo materijal i upoznaju se sa uslovima konkursa, koji traje do kraja ovog meseca.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *