Studija o kulturnom predelu negotinskih pivnica (VIDEO)

U okviru izrade Studije o kulturnom predelu negotinskih pivnica opštinu Negotin posetili su profesori i studenti Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta iz Beograda, kao i predstavnici grada Algero sa Sardinije u Italiji. U sklopu posete priređena je i javna prezentacija radova studenata Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta.

Izložbu radova studenata Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta  sa radovima vezanim za negotinske pivnice, privukla je veliku pažnju na centralnom gradskom trgu u Negotinu. Oni su se Negotinskim pivnicama bavili na dva načina.

Za studente studenti Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta, rad na izgledu Pivnica i predela oko njih, bio je korisno iskustvo, jer se razlikuje od svega što su do sada radili, a na ovom projektu učestvovao je i univerzitet u Algeru u Italiji.

Opština Negotin već dugo saradjuje sa Arhitektonskim i Šumarskim fakultetom, a zahvaljujući ovoj saradnji, Negotin će medju prvima potpisati dokument vezan za Konvenciju o kulturnom predelu, čiji je Srbija potpisnik.

Osim u Negotinu, radovi su predstavljeni i meštanima Štubika, Rajca, Rogljeva i Smedovca.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *