U produkciji Za medije, od srede 20. maja, na Prvom programu RTS-a druga sezona serijala “Ako mi se dogodi”.

Ako mi se dogodi – poplava koju nećemo zaboraviti

U produkciji Za medie, u sredu 20. maja, od 22:40 h, na prvom programu RTS-a biće emitovana prva epizoda druga sezone serijala “Ako mi se dogodi”.

U maju prošle godine Srbiju je pogodila najveća elementarna nepogoda u istoriji. Katastrofalne poplave su odnele desetine ljudskih života, a kada se voda povukla ostala je pustoš… Godinu dana kasnije u tri epizode TV serijala “Ako mi se dogodi” istražujemo kakve smo pouke izvukli kao društvo, koliko smo unapredili sistem odbrane, ali i šta je naučio svako od nas.

U prvoj epizodi smo rekonstruisali najdramatičnije trenutke u Obrenovcu, Krupnju, Šapcu…

Istraživali smo kako je i zašto, za samo nekoliko sati, nastao vodeni talas koji je dolinom Kolubare rušio sve pred sobom i poput cunamija potopio Obrenovac.

Zabeležili smo potresne priče ljudi koji su za dlaku izbegli smrt, iskustva spasilaca, ali i reakciju države i sistema odbarne na poplavni talas kataklizmičnih razmera, koji je u istom trenutku pogodio 41 opštinu u Srbiji.

Najdramatičnijih trenutaka se sećaju Predrag Marić, načelnik sektora za vanredne situacije, general Ljubiša Diković, načelnik generalštaba i Goran Puzović direktor Srbijavoda. Od njihov procena i odluka su u maju prošle godine zavisili ljudski životi…

Urednik emisije je Dušan Vojvodić, reditelji su Goran Redžepi i Milina Trišić. Snimanje emisije je pomoglo Ministarstvo kulture i informisanja.

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/1922645/%D0%9…


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *