Grad Zaječar predstavio svoju turističku ponudu u Beču

Povodom učešća Republike Srbije na Eurosongu, sinoć je u svečanoj Sali Kuće sporta (Haus Des Sport) pri Ministarstvu odbrane Republike Austrije u Beču održana promocija grada Zaječara.

Programu su prisustvovali njegova ekselencija ambasador Republike Srbije u Austriji g-din Pero Janković, zamenik ambasadora g-din Goran Bradić, poslanica u Gradskoj i pokrajinskoj skupštini grada Beča Anica Matzka – Dojder, predstavnik Turističke organizacije Srbije g-đica Sandra Vlatković, i predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču g-din Boro Kapetanović.

U okviru kulturno – umetničkog programa, nastupili su Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“, vokalna solistkinja Aleksandra Stojanović, duvaćki orkestar „Zlatne trube“ iz Knjaževca i multiinstrumentalista Milan Ducić, a održana je promocija Gitarijade, kao i turistička prezentacija grada Zaječara.

Organizatori programa kojim se naš grad predstavio srpskoj dijaspori u Beču su Ustanove „Gitarijada“ i Centar za kulturu i turizam „CEKIT“, a pokrovitelj je grad Zaječar .


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *