Nastavljaju se majske svečanosti u Negotinu

Na gradskom trgu u Negotinu juče je otvoren jubilarni, 10. Međunarodni sajam meda i vina koji je okupio više od 100 izlagača iz Srbije, Bugarske i Rumunije, a svoja vina su na ocenu poslali i vinari iz Kumanova, koji na Sajam, međutim, nisu mogli da dođu, iz dobro poznatih razloga.

Velibor Veličković posetiocima sajma, na kojem centralno mesto zauzima fontana na kojoj se toči crno vino iz ovog regiona, pozdravio je zdravicom.  Profesor Veličković je i zvanično najbolji zdravičar Srbije.

Posetioci Sajma mogli su da uživaju i u nastupu Dragoljuba Firulovića koji je nastupio u pratnji kompozitora Bojana Čukića, a gost ovog etno džez koncerta nastupio je i proslavljeni Duo Moderato.

U organizaciji Turističke organizacije opštine Negotin, Društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin i Udruženja vinara i vinogradara, pod pokroviteljstvom opštine Negotin, sajam se nastavlja izložbom i degustacijom vina i rakija poznatih i renomiranih proizvođača.

U okviru Sajma meda i vina i Majskih svečanosti povodom Dana opštine Negotin na Gradskom trgu nastupili su i akustični okrestar „Romansa“, i Tropiko bend.

Deseti Međunarodni sajam meda i vina završava se danas. Svečano zatvaranje sajma i dodela priznanja najboljima planirana za 20 sati. Pola sata kasnije, u 20.30 sati na gradskom trgu nastupiće grupa “Boemi”.

U okviru majskih svečanosti, u 19 sati u Domu kulture u Negotinu je i svečano zatvaranje Republičkog takmičenja muzičkih i baletskih škola.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *