Obeležen Dan opštine Negotin

Svečanom sednicom Skulpštine opštine, održanom u sali doma kulture “Stevan Mokranjac” danas je obeležen Dan opštine Negotin. Uz odbornike, članove Opštinskog veća, svečanoj sednici prisustvovali su i brojni gosti, predsednici opština, lokalnih parlamenata, Privredne komore Srbije, Garnizona Zaječar, Policijske uprave Bor, njegovo preosveštenstvo episkop timočki G.Ilarion, predstavnici privrede, škola i ustanova.

Dobitnici Majskih povelja su Negotinci: Petar Pitarević, učenik osmog razreda OŠ „Vera Radosavljević“ Negotin, Miloš Arsenijević, učenik trećeg razreda srednje Muzičke škole „Josip Slavenski“ u Beogradu, Nikola Caranović, učenik petog razreda osnovne Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Ljupka Lovrić, učenica četvrtog razreda Medicinske škole u Zaječaru i Nikola Milanović, student Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i ITS Visoke strukovne škole za informacione tehnologije u Beogradu. Njima je Povelja i novčani deo nagrade u visini od 43.121 dinara uručena za rezultate postignute u školovanju, kao i na takmičenjima od okružnog do međunarodnog nivoa.

Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin uručio je Majske nagrade: Hidroelektrani „Đerdap 2“ Negotin, u oblasti privrede, Monidan – komercu, DOO za proizvodnju, u oblasti privrede, dr Radivoju Petrikiću, advokatu u Beču, za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju i afirmaciji opštine Negotin, Dragoljubu Firuloviću, književniku, slikaru i muzičkom umetniku, za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin, u oblasti kulture i Božidaru Blagojeviću, istoričaru za postignute rezultate i značajan doprinos u oblasti istraživanja kulturno – istorijske prošlosti Istočne Srbije.

Hidroelektrana „Đerdap 2“ i vlasnik firme Monidan komerc doo, ustupili su novčani deo Majske nagrade u iznosima od po 86.242 dinara, za lečenje Mine Rosić (7), dok je dr Radivoje Petrikić novčani deo svoje nagrade poklonio “Negotinskoj gimnaziji” za kupovinu interaktivne table.

Svečanu sednicu uveličali su nastupima hor crkve Svete Trojice kojim je dirigovala Svetlana Kravčenko, Anja Pavlović, učenica petog  razreda OŠ „Vera Radosavljević“, pobednica literarnog konkursa  „Negotinske note“, kao i laureat Petar Pitarević, koji je sa svojom kompozicijom „Igra kišnih kapi“ nagrađen na Međunarodnom takmičenju „FEDEMUS“ u Beogradu.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *